Agenda

Boerenversmarkt

t/m 04-09-2016 - Kwekerij Siem Munster, Slootdorp
476 Akkerbouw

Details evenement

03 - 04 september 2016
11:00 uur
Kwekerij Siem Munster, Slootdorp
Stichting Boerenversmarkt
0654325008
gratis entree
Op zaterdag 3 en zondag 4 september wordt in Slootdorp voor het derde jaar op rij een grootse Boerenversmarkt georganiseerd. Meer dan 40 boeren, tuinders en andersoortige versproducenten presenteren dit weekend hun producten aan de bezoekers van de markt. Het wordt een proef- en beleef evenement waarvoor de tuinders nu al volop in voorbereiding zijn: recepten verzamelen, kiezen welke creatie zij willen laten proeven, tuinplanten en bloemen worden geteeld om op tijd klaar te zijn voor de markt, etc. Arjan Biesheuvel, een van de organisatoren: ‘we merken dat de consument open staat voor mooie versproducten, steeds meer wil deze consument weten waar de versproducten vandaan komen en deze markt is een prachtige gelegenheid om in contact te komen met de kwekers. Er is een breed scala aan producten dat varieert van broccoli tot champignons, verse knoflook tot knolselderij, aardbeien en blauwe bessen, kaas en noten, jammen, chutneys, fudge en chocolade, paardenmelkproducten en bodyscrub van Wieringermeerklei en natuurlijk tuinplanten, bloembollen en sierfruit. Te veel om hier allemaal op te noemen.’
Programma
Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. Voor de jongste jeugd is er een springkussen en worden er knutselactiviteiten georganiseerd, rond het middaguur is er ringsteken met shetlandpony’s en in de namiddag kunnen de kinderen een rondje ponyrijden. Op beide marktdagen is er ’s middags live muziek: zaterdag zingen de Wieringer Sanghers en zondag het Scheepstuygh uit Schagen. Zondagavond wordt de markt afgesloten met een Goede Doelen Diner, met streekproducten van de markt. Dit jaar gaat de opbrengst van het Diner naar Cycling For Air, een prachtig initiatief van Tina Rustenburg. Cycling For Air zamelt geld in voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Kaarten voor het diner zijn te bestellen via de website.
Boerenversmarkt
De Boerenversmarkt wordt gehouden bij Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen geopend van 11.00-17.00 uur. Meer informatie over de markt, haar deelnemers, het programma en de verschillende recepten is te vinden op www.boerenversmarkt.com , ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt .