Agenda

Trekkertrek Familiedag Koudekerk aan den Rijn

Koudekerk aan den Rijn
270 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie

Details evenement

06 augustus 2016
08:00 uur
Koudekerk aan den Rijn
Al 25 jaar Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn
Sinds 1992 begeeft Koudekerk a/d Rijn en omgeving zich op de eerste zaterdag van augustus massaal richting het terrein van de Trekkertrek Familiedag. Ruim 13.500 bezoekers, zwart rokende tractoren en trucks, tientallen attracties, spectaculaire shows en een gemoedelijke sfeer zijn de cruciale ingrediënten voor een succesvolle Trekkertrek Familiedag, waar menig kind en ouder naar uitkijkt.

Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt dit jaar op zaterdag 6 augustus voor de 25e keer op non-profit basis georganiseerd door drie bestuursleden met hulp van gemiddeld 200 vrijwilligers en 250 sponsororen.

Als opwarmertje voor het programma op zaterdag is er op woensdag 3 augustus de 22e editie van de touwtrekwedstrijd. Een wedstrijd waar ongeveer 50 teams aan meedoen. Zowel teams die voor het plezier meedoen als teams die vorige maand hebben gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Het hart van deze feestelijke familiedag ligt in de Trekkertrek wedstrijden waaraan jaarlijks 180 deelnemers meedoen. Deze deelnemers worden ingedeeld in verschillende gewichtsklassen voor een eerlijke strijd. Gedurende de hele dag worden de tractoren en trucks van de deelnemers belast met een bevestigde sleepwagen en trekken deze zo ver mogelijk achter zich aan op een afstand van maximaal 100 meter. Degene die het verst komt wint de Trekkertrek wedstrijd en gaat naar huis met een beker en de eer.

Naast deze wedstrijden is er voor jong en oud zeer veel te doen op het attractieterrein: straattheater, muzikanten, acrobatische en motorische acts, outdoor activiteiten, oude ambachten en een kinderdorp met o.a. kindertrekkertrek, schminken, niet-alledaagse springkussens en een circus. De nieuwste innovaties met betrekking tot landbouwmechanisatie worden getoond door diverse merkdealers uit de regio.

Het uitreiken van de prijzen gebeurt tijdens de feestavond. Als de prijzen eenmaal verdeeld zijn is het tijd voor feest. Dit jaar staat op het programma de band Fragment, George Baker en Snollebollekes. Echter is dit niet het enige wat plaatsvind tijdens de feestavond.

De 25e editie!
Speciaal vanwege de 25e editie zullen er ook tijdens de feestavond wedstrijden plaatsvinden. Van 20:00 tot 22:00 zijn er drie verschillende klasse worden verreden voor het Nederlands Kampioenschap van de NTTO, de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie. De te bewonderen klassen zijn Farmstock Supersport 3,6 ton Promo, Light Modified II en de National Prostock II.