Agenda

Masterclass Voedseltransitie

t/m 30-01-2017 - Diverse locaties in Nederland, Diverse locaties in Nederland
639 Akkerbouw

Details evenement

30 augustus 2016 - 30 januari 2017
09:30 uur
Diverse locaties in Nederland, Diverse locaties in Nederland
De Schaal van Kampen
06 4709 6720
€ 2.450,- exclusief BTW
Hoe zorgen we voor een voedselsysteem dat een positieve impact heeft op aarde, mens, dier en economie? In onze Masterclass Voedseltransitie onderzoeken we diverse mogelijkheden en scenario’s, doen we inspiratie op bij hedendaagse professionals, en verwerven we inzicht in onze eigen rol in de transitie. Vernieuwende professionals uit overheid, bedrijven, onderwijsinstellingen, adviesbureaus en maatschappelijke organisaties werken in deze masterclass samen aan doorbraken naar een gezond en duurzaam voedselsysteem.

In deze zesdaagse Masterclass, startend op 30 augustus, nemen we je mee in het transitiedenken. Je maakt kennis met de belangrijkste problemen in ons voedselsysteem, leert hoe transities werken en hoe je daar binnen je eigen praktijk aan bij kunt dragen. We bezoeken interessante voorbeeldbedrijven en bieden het neusje van de zalm aan inspirerende gastdocenten. Dwarse wetenschappers, innovatieve ondernemers en vernieuwende koks geven je – soms letterlijk – een kijkje in hun keuken en nemen je mee op reis door ons voedsellandschap. De masterclass staat onder leiding van Sandra van Kampen, directeur van het Platform Voedseltransitie en eigenaar van adviesbureau De schaal van Kampen, in samenwerking met de Transition Academy (DRIFT).

De Masterclass bestaat uit zes georganiseerde leerdagen van 14 – 21 uur. De leerdagen zijn verspreid over een periode van drie maanden, met een terugkomdag in januari. Tussen en tijdens de leerdagen werk je door middel van gerichte opdrachten aan je eigen transitiecasus: een project, programma en/of plan van aanpak binnen je werk dat zich richt op de transitie naar gezond en duurzaam voedsel.

Ben jij als ondernemend professional werkzaam in de voedselketen? Wil jij deel uitmaken van een groep vernieuwers die werkt aan een echte omslag naar gezond en duurzaam voedsel? Samen met beleidsmakers, adviseurs, mensen uit het (agrarisch) onderwijs en andere ondernemers?

Schrijf je dan nu in! Wacht niet te lang: de eerste twee edities van deze Masterclass waren binnen korte tijd volgeboekt. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving, bel naar Sandra van Kampen op 06-47096720 of mail naar sandra@deschaalvankampen.nl