Agenda

Toeren bij Boeren 2016

Waterland, Monnickendam
772 Rundveehouderij

Details evenement

23 juli 2016
10:00 uur
Waterland, Monnickendam
Stichting Promotie Waterland
info@onswaterland.nl
06-52436398
gratis
Bij het beheer en behoud van de Waterlandse natuur speelt het boerenbedrijf een zeer belangrijke rol. Om allerlei redenen dient de agrarische sector permanent te innoveren voor de eigen bedrijfsvoering, maar ook om die rol te kunnen blijven vervullen. Tijdens Toeren bij Boeren houdt een vijftal ondernemers uit deze sector hun bedrijf open huis. De agrarische fietstocht (groene bollen) is gratis en gemakkelijk te fietsen en de totale afstand is ruim 20km; de start en richting is naar eigen keuze. De route is te downloaden van www.onswaterland.nl.
Tijdens de fietstoer zijn de volgende bedrijven te bezoeken:
- Melkveehouderij Sluis, Kloosterdijk 1, Monnickendam
- Mts Kalverboer-Slotboom, Monnikmeer 4, Monnickendam
- Minicamping Boerenhemel, Overleek 13, Monnickendam
- Melkveehouderij Oortwijn, Westerweg 19, Purmerend
- Melkveehouderij Hoogendoorn, Purmerdijk 3, Ilpendam.