Agenda

Open dag Melkveebedrijf Theo van Heeswijk VOF

Pastoor Clercxstraat 16, Zijtaart, Zijtaart
422 Rundveehouderij

Details evenement

29 juni 2016
11:00 uur
Pastoor Clercxstraat 16, Zijtaart, Zijtaart
Melkveebedrijf Theo van Heeswijk VOF nodigt u uit! Op woensdag 29 juni 2016 van 11.00 uur - 18.00 uur staan de deuren open. Wij verwelkomen u graag tijdens de open dag aan de Pastoor Clercxstraat 16 in Zijtaart.

In het najaar van 2015 is voor het eerst 19 ha snijmaïs ingekuild als SHREDLAGE, een innovatief technologisch proces voor het ontsluiten van lang gehakselde maïs in Claas veldhakselaars. Deze unieke manier van maïsoogsten staat in Europa nog in de kinderschoenen. SHREDLAGE biedt diverse voordelen zoals een hogere melkproductie en verbeterde gezondheid van de dieren. De zoektocht naar een optimale melkproductie tegen lage kosten en maximaal saldo ligt aan de keuze voor SHREDLAGE ten grondslag. Maximaal saldo en arbeidsvreugde zijn de drijfveren van de bedrijfsvoering.

WAT IS ER TE ZIEN?
• Maïskuil met 19 ha DKC 3830, geoogst met Claas SHREDLAGE veldhakselaar
• Claas veldhakselaar uitgerust met SHREDLAGE hakselkooi (Loonwerkersbedrijf van
Lankvelt / Landtech Zuid)
• Diverse actualiteiten zoals maïs(zaai)zaden, meststoffen, gewasbescherming,
conservering, in- en uitkuilmanagement en demonstratie Fleckvieh