Agenda

Biologische Velddag

Prof Broekemahoeve; Elandweg 84, Lelystad
313 Rundveehouderij, Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

22 juni 2016
14:00 uur
Prof Broekemahoeve; Elandweg 84, Lelystad
Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Delphy en het Biologisch Netwerk
velddag@wur.nl
0654336378
Bezoekers zijn gratis welkom
Innovaties en nieuwe resultaten is het decor van de BioVelddag. Bedrijven presenteren nieuwe werktuigen en proefondervindelijke resultaten. Het zien en voelen letterlijk in het veld staat centraal. Het thema is ‘Meer vruchten uit de bodem’. Vanuit de bodem als basis is er aandacht voor bodemgebruik, benutting, bemesting, bewerking, voeding én de opbrengst.

Voor biologische als gangbare telers, onderzoekers en voorlichters is de Biovelddag een prachtige mogelijkheid om in een paar uur op de hoogte te zijn van en het uitwisselen van nieuwe ontwikkelingen, resultaten, nieuwe rassen en demonstratie van mechanisatie en nieuwe teeltsystemen.

Speciaal voor (melk)veehouders is er vooraf in de ochtend een symposium over grasklaver en benutting voor meer vruchten uit de bodem; Voer, Boer en Vee!
De dag wordt afgesloten met een Bourgondische biologische Veldmaaltijd; gezellig rondom open vuur! Reserveren hiervoor is aan te raden.