Agenda

Drone deno dag

groeneweg 3, Westmaas
344 Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

26 mei 2016
11:00 uur
groeneweg 3, Westmaas
AeroVision
06-12158706
gratis
Op donderdag 26 mei 2016 wordt op PPO Westmaas een drones demonstratie gehouden. Er wordt met diverse soorten drones gevlogen die voor de landbouw relevant zijn. Ook andere precisielandbouw-technologieën worden getoond. De demo dag is gratis toegankelijk.

Het professioneel gebruik van drones in de landbouw is dit jaar flink gestegen. Deze dag biedt een overzicht voor wie wil weten wat voor drones er allemaal zijn, wat er mee kan en wat het voor het boerenbedrijf betekent. De voor-, nadelen en alternatieven komen aan bod. Tijdens deze demo dag zullen de laatste ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw worden belicht.

Er zal onder meer volop met drones gevlogen worden. Maar ook op de grond zullen diverse sensoren en meettechnieken gedemonstreerd worden. Op de informatiemarkt is een diversiteit aan bedrijven te vinden van machinebouwers tot leveranciers van software, bodemsensoren en drones. Kortom, de hele cirkel vanaf het inwinnen, verwerken tot het gebruik van de kaarten op de trekker komt aan bod. Ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van satellietmonitoring wordt onder de aandacht gebracht.