Agenda

Open Dag Kalverstate Fluitman

Radewijkerweg 35, Radewijk
646 Rundveehouderij

Details evenement

08 april 2016
10:00 uur
Radewijkerweg 35, Radewijk
ID Agro B.V.
In opdracht van de heer Fluitman is in Radewijk een innovatieve stal voor 600 vleeskalveren gebouwd. Bijzonder aan deze stal is het dak, dat wordt gevormd door twee afzonderlijke dakmembranen waartussen lucht geblazen wordt.

Lichtdoorlatend & isolerend
Door dit luchtkussen krijgt het dak een opvallende bolling terwijl de stal van binnen een zadelkapvorm structuur heeft. De buitenzijde van het dak heeft een zwart uiterlijk, desondanks is het in de stal onverwacht helder. De binnenzijde van het dak bestaat uit een wit transparant membraan. De combinatie van beide onderdelen en het luchtpakket dat er tussen wordt geblazen zorgt er niet alleen voor dat het dak lichtdoorlatend is maar ook isoleert.

Unieke techniek
Deze techniek wordt in de agrarische sector in Nederland nog maar zelden toegepast en is zeker voor de vleeskalverhouderij uniek. De familie Fluitman heeft nu als eerste de stap gezet om deze techniek ook toe te laten passen in hun vleeskalverenstal. Hiermee gaat een jarenlange wens van ID Agro om - naast de serrestal voor melkvee – ook de huisvesting van vleeskalveren te voorzien van meer daglicht in vervulling. Beide partijen zijn zeer blij met het bijzondere resultaat – een stal die door het donkere uiterlijk goed in het landschap past maar van binnen wel de voordelen heeft van volledig en gecontroleerd daglicht.
De twee identieke afdelingen zijn beide 50 meter lang en 16 meter breed. De stal is daarnaast geheel onderkeldert en 50% van de roosters in elk hok zijn voorzien van rubber.

Open Dag
Vrijdag 8 april wordt er een Open Dag georganiseerd en kunnen geïnteresseerden deze stal bezoeken.

Deelnemende Bedrijven:
Aannemersbedrijf Niehof B.V. | ABN Amro Agriteam Oost Nederland| Bonte Agrarische Cleaning Service | Dierenkliniek Den Ham | ForFarmers Nederland B.V. | G. van Beek & Zn Kalverstalinrichting B.V. | Geissler Installatietechniek | Geling Advies | ID Agro B.V. | Kalvermesterij Damka B.V.| Loonbedrijf Ramaker VOF | Sieplo B.V. Feeding Systems of the future | Vrieling Verzekeringen | Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven