Agenda

symposium ‘Antibiotica en resistentie in de voedselketen’

de Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik (U)
164 Rundveehouderij, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

18 februari 2016
de Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik (U)
VMT vakblad voor de levensmiddelenindustrie
€395 voor VMT-abonnees / €495 voor niet-abonees

Tijdens het symposium ‘Antibiotica en resistentie in de voedselketen’ in de Landgoederij in Bunnik (U) geven diverse experts hun visie op de problematiek van antibiotica en resistente bacteriën in de veehouderij, de vleessector en de zuivel.

Bestemd voor iedereen die betrokken is bij de controle van de levensmiddelenketen, zoals certificerende instellingen, kwaliteitsmedewerkers en managers, de retail en veeteelt/veevoeding.

Deelnemers aan het symposium krijgen antwoord op de volgende vragen:
- Hoe ontstaan antibioticaresistente bacteriën en hoe is contaminatie te beheersen?
- Welke antibiotica resistente bacteriën zijn er en hoe wapenen zij zich tegen antibiotica?
- Wat is de rol van de veehouderij bij de ontwikkeling van antibiotica resistentie?
- Welke maatregelen zijn nodig om antibioticagebruik in de veehouderij nog verder terug te dringen?
- Hoe zit het met antibiotica in de diverse producten zoals vlees, melk en honing?
- Welke nieuwe technieken en detectiemethoden zijn er om antibiotica te detecteren?
- Hoe kan de consument voorkomen dat zij wordt blootgesteld aan resistente bacteriën?

Organisatie: VMT vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie.

Prijzen excl 21% BTW en €3,95 administratiekosten.

Informatie: www.vmt.nl.