Agenda

Groene Hart Zomerfair 2015

t/m 30-08-2015 - Benschop, Lopik
297 Evenementenhal

Details evenement

29 - 30 augustus 2015
10:30 uur
Benschop, Lopik
Groene Hart, Kloppend Hart .
+31348553006
0,00
Kennismaken met diversiteit van het Groene Hart tijdens Zomerfair

GROENE HART ZOMERFAIR BELOOFT WEER SUCCESVOL TE WORDEN

BENSCHOP - Groene Hart, kloppend hart organiseert op zaterdag 29 augustus van 10.30 tot 18.00 uur en zondag 30 augustus van 12.00 tot 17.00 uur voor de derde keer de Groene Hart Zomerfair bij Recreatie Landschap Rosenboom in Benschop. De entree is voor iedereen gratis.Tijdens deze Groene Hart Zomerfair kunnen bezoekers opnieuw twee dagen lang kennismaken met vele culturele, culinaire, sportieve en recreatieve activiteiten die het Groene Hart te bieden heeft. Voorzitter Jan Kooijman: “Als organisatie zijn we erg tevreden over de diversiteit en kwaliteit van onze standhouders. Met veertig kramen op beide dagen belooft ook deze editie van de Groene Hart Zomerfair weer een succes te worden”.

Proeven en ontdekken

Een nieuw element dit jaar is de aanwezigheid van de topkok Adrie de Korte, in het dagelijks leven werkzaam bij Dorpshuis XXL in Benschop. Op beide dagen zal hij op het Foodplein heerlijke hapjes bereiden met de producten die op de Zomerfair door de deelnemers worden aangeboden. Wat te denken van bijv. rilette van wilde zomergans met chutney, gedroogde gewelde appeltjes met specerijen, ‘n krokantje van speltbrood en een licht romige pompoensoep. Proef ook de boerenyoghurtschuim met gerookte forel. Ook kunt u smullen van Boerenkaas van Kaasboerderij Van Eijk uit Vlist (de landelijke winnaar van Cum Laude Goudse Boerenkaas 2015) met mosterd, van zacht gegaarde lamsbout met koude aardappelsalade en tuinbonen en van droge worst van het linie-varken. Tevens zal Adrie ter plekke van diverse soorten roodfruit ijs maken. U kunt dat gratis proeven
in een mini-ijshoorntje. Naast de heerlijkheden die Adrie de Korte op het Foodplein bereidt zijn er ook bij de standhouders heerlijke producten te proeven en te koop. U vindt er onder meer chocolade, boerenkaas, chutney, jam, advocaat, Bergers (anders dan wijn), eau de vie, likeuren, bier, groenten, fruit, chili ’s en tomaten, forel, vruchtensappen, schapenworstjes, kruiden en nog veel meer. Ook zijn er
siertuinplanten en kruidenplanten te koop.

Veel te beleven

Op beide dagen kunnen bezoekers van alles actief beleven. Maar rustig langs de kraampjes slenteren en ideeën opdoen voor een volgend dagje uit in het Groene Hart kan natuurlijk ook. Zowel op zaterdag als zondag zorgt de muzikale omlijsting voor een gezellige sfeer. Kinderen zullen zich zeker vermaken op het springkussen, met de dieren op het terrein of genieten van een heerlijk boerenijsje.

Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Het vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede.
Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende
activiteiten, die kleinschalige aanbieders organiseren. www.groenehart.nl en www.groenehartkloppendhart.nl