Agenda

Paardendagen Driezum-Walterswald

t/m 25-07-2015 - Foarwei 31a , Wouterswoude
1046 Rundveehouderij, Evenementenhal

Details evenement

23 - 25 juli 2015
Foarwei 31a , Wouterswoude
Paardendagen Driezum-Walterswald
zie website
Donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2015 staan de dorpen Driezum, Wâlterswâld en Damwâld weer in het teken van de paardensport. Ook de Boerendag, Veekeuring Noord Friesland en Geitenkeuring Friesland zullen tijdens de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld zorgen voor een fantastisch evenement dat vele duizenden bezoekers zal trekken.

De Paardendagen Driezum-Wâlterswâld start op donderdag 23 juli met de traditionele hindernisverkenning van de deelnemers aan de Paardenmarathon.

Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon
Vrijdag 24 juli staat voor de 26ste keer het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon op het programma. Een unieke menwedstrijd waar 11 spectaculaire hindernissen de basis vormen. Uit het hele land, en zelfs daarbuiten komen er meer dan 125 combinaties naar Driezum – Wâlterswâld - Damwâld om deel te nemen aan de menwedstrijd. Een menwedstrijd met honderden paarden en pony’s, een uniek spektakel. Voor menners en publiek een belevenis waar iedereen elk jaar weer naar uitkijkt.
De wedstrijd begint ‘s morgens rond 10.00 uur en de laatste aanspanning gaat ‘s middags rond 17.00 uur van start. ‘s Avonds worden de kampioenschappen Barrelrace en de Stoelendans verreden. Deze wedstrijden beginnen rond 17.30 uur op het hoofdterrein. Aansluitend rond 21.00 uur vindt de huldigingen plaats van de kampioenen Paardenmarathon 2015.
Na afloop is er muziek in de feesttent met Rintje Kas !

Boerendag met veekeuringen
Op zaterdag 25 juli staat de Boerendag weer op het programma. De dag begint met een grote jaarmarkt aangekleed met veel muziek, attracties en vele demonstraties. Ook dit jaar tijdens de Boerendag wordt weer de grote Veekeuring van Noord Friesland en de Provinciale Geitenkeuring van Friesland georganiseerd.
Aansluitend na de veekeuringen staat het programma op het hoofdterrein in het teken van de paardensport en spectaculaire shownummers tijdens de Paardenkrachtenshow.
Een 4-uur lang durende show die u zeker niet mag missen.
Rond 20.00 uur is de officiële afsluiting met ook dit jaar weer een spectaculaire show.
Aansluitend muziek in de tent.

Kijk voor alle informatie op www.paardendagen.nl