Agenda

Open Dag Ebelsheerd 2015

t/m 01-07-2015 - SPNA Ebelsheerd, Nieuw Beerta
388 Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

30 juni - 01 juli 2015
13:00 uur
SPNA Ebelsheerd, Nieuw Beerta
SPNA
westeinde@spna.nl
0611880323
0
Akkerbouw vernieuwingen tijdens open dag Ebelsheerd
 Op dinsdag 30 juni is er een open dag op de proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Op de proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere granen, koolzaad en suikerbieten. Belangstellenden zijn tijdens deze dag welkom om diverse vernieuwingen in de akkerbouw te komen bekijken.

Winst uit water dankzij DriftControlPLUS
De praktijk wijst uit dat er nog veel winst te halen valt door het water dat gebruikt wordt bij gewasbescherming te behandelen. De DriftControlPLUS (op basis van turbulentie en magnetisme), speciaal voor landbouwspuitmachines is 30 juni te bezichtigen. ‘Mensen denken water is water. Maar water is meer dan H2O alleen’, zegt Piet Regnerus van MAGLIV Corporation bv. Dit bedrijf is importeur van het Amerikaanse merk Magnation, het hart van de DriftControlPLUS unit. ‘Door aan de basis van het water te sleutelen, kun je een veel beter effect van je water krijgen. Overal waar water gebruikt wordt, is winst te halen. In Amerika worden onze systemen al jaren bij beregening en gewasbescherming toegepast, en met verbluffende resultaten.’

Diverse praktijktesten laten visueel zien wat het verschil is tussen wel en geen behandeling met de DriftControlPLUS. De resultaten zijn veelbelovend te noemen. ‘In het begin dacht ik het zal allemaal wel. Ik wil het eerst gezien hebben, voordat ik het geloof. Maar na het zien van demonstraties lijkt er echt een verschil te zijn ten opzichte van spuiten zonder DriftControlPLUS’, zegt Jaap van ‘t Westeinde, onderzoeker op de proefboerderij. ‘We zien onder andere een betere verdeling van de spuitvloeistof en een snellere opname. Dit soort oplossingen past naadloos bij de ontwikkeling naar een duurzamere voedselproductie. Daarom laten we de DriftControlPLUS graag op onze open dag aan de bezoekers zien.’

Ziektebestrijding, duistbeheersing en bladbemesting
Naast de DriftControlPLUS wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan andere vernieuwingen in de akkerbouw. Onder andere nieuwe inzichten omtrent grondbewerking en zaaitechniek, toepassingsmogelijkheden van vloeibare kunstmest en de inzet van groenbemesters in het GLB. Daarnaast worden bezoekers bijgepraat over de vernieuwingen binnen ziektebestrijding, duistbeheersing, groeiregulatie en bladbemesting. Uiteraard zijn de proefvelden te bezichtigen.

De open dag is van 13.00 uur tot 17.30 uur bij proefboerderij Ebelsheerd, Hoofdweg 26 in Nieuw Beerta.