Agenda

Open Dag De Groene Hofstee

Biologische melkveehouderij De Groene Hofstee, Hei- en Boeicop
478 Rundveehouderij

Details evenement

20 juni 2015
10:00 uur
Biologische melkveehouderij De Groene Hofstee, Hei- en Boeicop
Op 20 Juni bent u van harte welkom op de het biologische melkveebedrijf van de familie Kool in Hei-en Boeicop.

De familie bouwde begin dit jaar een Serrestal met een vrijloopbodem van houtsnippers voor hun 85 melkkoeien. Naast de bijzondere stal maakt het bedrijf gebruik van een ingenieuse warmteterugwinning uit de houtsnipperbodem voor de verwarming van het woonhuis. Bovendien wordt het regenwater hergebruikt en het erfwater gezuiverd.

Naast een kijkje nemen in de bijzondere stal, kunnen de bezoekers zich laten informeren bij de stands van de bedrijven die betrokken zijn geweest bij de bouw.
Voor de gezelligheid is ook gezorgd. Zo kunnen de kinderen verven en de boerensloot beleven. Volwassenen kunnen een kijkje nemen in de natuurwinkel of bij de imker, zich laten informeren tijdens de kruidenrondleidingen en lekker eten bij de biologische frietkraam.