Agenda

Symposium Hogere Pluimveegezondheid Vlees

Venco Campus, Eersel
406 Pluimveehouderij

Details evenement

21 mei 2015
Venco Campus, Eersel

21 mei: 3e symposium Hogere Pluimveegezondheid Vlees van Coppens Diervoeding, Agrio, Belgabroed, Pluimvee, Venco Campus, HAS Hogeschool, CAH Vilentum en GD. Met verkiezing voor de Pluimvee Innovatieprijs.

Locatie: Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B).

Programma: Het thema van het symposium is ‘Op uw gezondheid’. In het middagprogramma zijn er vier sprekers. Tussendoor worden de genomineerden van de innovatieprijs voorgesteld door juryvoorzitter Ruud Zanders, lector gezonde pluimveehouderij CAH Vilentum. Na het middagprogramma is er een buffet. Daarna volgt het avondprogramma met de bekendmaking van de innovatieprijs en de ‘Pluimveewereld draait’ door met drie tafelgasten onder leiding van Felix Rottenberg.

 Sprekers tijdens het middagprogramma (aanvang 13.45 uur): dr. Martin Scholten (directeur Animal Science Group van Wageningen UR) over ‘Toekomstige perspectieven voor de Nederlandse vleeskuikensector’, Tiny Schepers (varkenshouder en oprichter Heyde Hoeve-concept) over ‘Hoe verander je het spel?’, Philippe Houdart (directeur crisispreventie en -beheer bij Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in België) over ‘Verschil aanpak AI in België en Nederland’ en ir. Sijas Akkerman (hoofd Landbouw & Economie bij Natuur & Milieu) over ‘Het menu van de toekomst: de kip, het ei of allebei?’.

 Tafelgasten de ‘Pluimveewereld draait door’ (aanvang 19.30 uur): MSc. Joris Lohman (Slow Food International), Joris Relaes (administrateur-generaal Instituut voor landbouw- en visserijonderzoek ILVO) en dr. Ynte Schukken (directeur diergezondheid bij Gezondheidsdienst voor Dieren).

 Prijs: Toegang is gratis voor pluimveehouders die zich vooraf aanmelden. Niet-pluimveehouders betalen €195 p.p. (excl. btw) en krijgen na aanmelding een factuur toegestuurd.

Aanmelden via: www.pluimveeweb.nl/algemeen/symposium/symposium-hogere-pluimveegezondheid-vlees/