Agenda

Greg Shapiro - How To Be Frisian

Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
245 Boerderij Academy

Details evenement

21 mei 2015
20:30 uur
Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
PUURee
abigail@puuree.com
0206673200
18,50
PERSBERICHT
Inbeerenburgeren met Greg Shapiro in ‘How to be Frisian’.

Greg Shapiro – The American Nederlander – is bekend van Boom Chicago, Comedy Central News en HumorTV. Op 21 mei 2015 treedt Shapiro op met zijn comedyshow ‘How to be Frisian’ in Stadsschouwburg De Harmonie.

How to be Frisian
In zijn show ‘How to be Frisian’ ontdekt Greg Shapiro dat de Friese cultuur de meest eigenaardige en eigenzinnige in Nederland is. Een eigen, vrijwel onverstaanbaar taaltje, gekke culturele gewoonten (of zijn het toch folkloristische trekjes), merkwaardige sporten (of is het vrijetijdsinvulling) zoals dat fierljeppen, eindeloos rondschaatsen en kaatsen.

Hij laat je kennismaken met Friesland en haar inwoners, zoals de beroemde Doutzen en Epke en de nog onbekende Fokke en Sietske, maar het als import Hollander of export Amerikaan zoals Shapiro het allemaal snappen is zo een, twee, drie nog niet gezegd. Of wel? Hup, Greg geeft gas en scheurt over de Afsluitdijk, hopt op een skûtsje, en onderweg en tussendoor wordt er natuurlijk veel gelachen. Lukt hem InBeerenBurgeren in een avondvullende voorstelling?

Tour door Nederland
De voorstelling draait al vanaf maart dit jaar en was onder andere te zien in de theaters in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle.

Verbaal vuurwerk nu dus in De Harmonie in Leeuwarden: It giet oan op 21 mei a.s. om 20.00 uur.

Voor kaarten: http://www.harmonie.nl/voorstellingen/2826/How_to_be_Frisian/Greg_Shapiro/
of bel de kassa van de Harmonie op 058-2330230