Agenda

Beplantingen in de kippenuitloop

Onderzoeksinstituut ILVO Vlaanderen, Melle, België
301 Pluimveehouderij

Details evenement

06 mei 2015
12:00 uur
Onderzoeksinstituut ILVO Vlaanderen, Melle, België
ILVO Vlaanderen
00-32-9-2722600
0

6 mei: bijeenkomst beplantingen in de kippenuitloop: Wat zijn de ervaringen in Nederland en Vlaanderen? In Melle (België). Organisatie: Louis Bolk Instituut, ILVO, Probos en Inagro.

Presentaties: ‘Kiplekker onder de wilgen: wat hebben we geleerd over de aanleg en exploitatie van wilgenplantages in uitlopen?’, ‘Korte-omloophout (KOH) combineren met mobiele stallen: een win-win situatie?’, ‘Miscanthus in de uitloop’, ‘Kippen en fruitteelt: een goede combinatie?’, en ‘De visie van de certificeerder op beplantingen in de uitloop’. Aansluitend mobiele pluimveestallen.

Programma: zie www.louisbolk.org en www.ilvo.vlaanderen.be/NL/Agenda.

Deelname is gratis.

Aanmelden is verplicht en kan tot en met 9 april voor Nederland per e-mail aan M.Bestman@Louisbolk.nl of tel. (0031) (0) 343 52 38 60 en voor België per e-mail aan Dier@ilvo.vlaanderen.be t.a.v. Magda De Bruycker of tel. (0032) 92 72 26 00.

In Nederland en Vlaanderen is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met beplantingen in kippenuitlopen. Diverse pluimveehouders hebben wilgenplantages, miscanthus en fruitbomen in hun uitloop aangelegd. Louis Bolk Instituut, ILVO, Probos en Inagro hebben onderzoek gedaan naar het uitloopgebruik door de kippen, de kosten en baten, de wet- en regelgeving, de invloed op de aanwezigheid van AI-risicovogels en roofvogels, de groei van gewassen en de nutriëntenhuishouding, etc. Tijd om de balans op te maken. Onderzoekers en pluimveehouders presenteren hun ervaringen voor collega-pluimveehouders, onderzoekers, beleidsmakders en andere geïnteresseerden.