Agenda

Koie'n Kiek'n in Brabant

Bedrijf v.d. Laar en Swinkels VOF, Broekstraat 25 , Gemert
346 Rundveehouderij

Details evenement

01 april 2015
13:00 uur
Bedrijf v.d. Laar en Swinkels VOF, Broekstraat 25 , Gemert
Bayern Genetik
06-13301075
0
Op woensdagmiddag 1 april is van 13.00 uur tot 16.00 uur Koei'n Kiek'n op het bedrijf v.d. Laar en Swinkels VOF, Broekstraat 25 in Gemert.

Steeds meer melkveebedrijven kruisen hun koeien met andere rassen om de gezondheid, de productiviteit en de levensduur van hun veestapel te verbeteren. Tien jaar geleden introduceerde Bayern Genetik het Fleckvieh in Nederland. Inmiddels is Fleckvieh het meest gebruikte kruisingsras in Nederland. Veehouders vertellen aan hun collega's wat de voordelen en nadelen van kruisen met Fleckvieh zijn. Dit gebeurd in de stal, aan het voerhek met de kruisingskoeien als voorbeeld. Dit doorlopende programma heet "Koei'n Kiek'n".

Harm van de Laar is een melkveehouder met een jong gezin. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid naar 120 koeien met ruim 1 miljoen liter melk. Naast de koeien wil Harm ook voldoende tijd aan zijn gezin besteden. Tien jaar geleden besloot hij om zijn koeien te kruisen met Fleckvieh. Harm had bij andere boeren gezien dat de Fleckvieh kruislingen zelfredzame koeien zijn die minder zorg nodig hebben. Ook zijn deze koeien sterker en daardoor zijn ze zelden ziek. Inmiddels heeft hij genoeg ervaring om het resultaat aan zijn collega's door te geven.
Belangstellende veehouders zijn van harte welkom op woensdagmiddag 1 april van 13.00 uur tot 16.00 uur op het bedrijf aan de Broekstraat 25 te Gemert. Het is een doorlopend programma zonder een officieel karakter. De koffie staat klaar en de veehouder is gaarne bereid u over zijn ervaringen te vertellen. Liever niet in bedrijfskleding komen!