Agenda

Boerenmaandag

Binnenstad van Nijkerk, Nijkerk
341 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie, Evenementenhal

Details evenement

20 april 2015
10:00 uur
Binnenstad van Nijkerk, Nijkerk
Stichting Boerenmaandag Nijkerk
Gratis
Op maandag 20 april a.s. viert Nijkerk weer Boerenmaandag. Het evenement heeft een lange traditie in Nijkerk. Dit jaar wordt het Boerenfeest, dat ooit ontstond toen de wekelijkse veemarkt op het Plein werd afgeschaft, voor de 34e keer gevierd.

Jaarlijks wordt Boerenmaandag door prominenten officieel geopend. Dit jaar wordt de officiële opening verricht door Ries Brouwer. Hij is eigenaar van De Kruyf Mechanisatie B.V. te Nijkerk. Om 10:00 uur zal hij de vlag hijsen. Uiteraard zal deze opening weer aangekleed worden door de Christelijke Plattelands Jongerenvereniging (CPJ). De genodigden zullen zich op ludieke wijze van het stadhuis naar het Plein verplaatsen voor de officiële opening. Bent u benieuwd hoe? Kom dan kijken!

Er zal op Boerenmaandag weer veel te zien zijn. Naast de landbouwmechanisatieshow zijn er diverse oude ambachten, zoals schapen scheren, zeis haren, vlegeldorsen, wol spinnen en manden vlechten. Daarnaast is er een hoefsmid en zal de stoomtractor er weer staan.

Uiteraard vindt vanaf 11:30 uur de fokveekeuring plaats. Deze veekeuring wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Randmeren. Voorafgaand aan de veekeuring zal het sponsorcontract ondertekend worden door Rabobank Randmeren en de voorzitter van het Boerenmaandagcomité.

Dit jaar is er ook weer van alles in en om de Grote Kerk te beleven. Om 11:00 uur zal er een carillonspel te horen zijn. U heeft zelfs de gelegenheid om de mooiste kerktoren van Nederland te beklimmen. U heeft dan een prachtig uitzicht over de drukke en levendige binnenstad.
Stichting COEN zal voor de tweede keer naast de Grote Kerk te vinden zijn met een aantal kramen. U kunt hier terecht voor boeken, modeadvies, speciale kaarten, kunstwerk, hebbedingetjes en nog veel meer. Tevens is er een leuke KTF-tent (koffie, thee en frisdrank). De opbrengt is bestemd voor COEN; een stichting die hulp verleent aan minder bedeelden in Oost-Europa.

Voor de jonge bezoekers zijn er veel dieren aanwezig. Op het Plein is onder andere een kinderboerderij te vinden. Daarnaast kunnen er shetlanders geaaid worden.
De CPJ is aanwezig met spellen die voor jong en oud leuk zijn.
Voor de inwendige mens kunt u terecht bij de kraam van Passage. Tevens kunt u uitrusten op het terras dat zij er speciaal hebben gecreëerd.

De inmiddels vertrouwde tractor-oldtimerrit wordt ook weer gehouden met als begin- en eindstation het parkeerterrein aan de Koetsendijk. De route is te vinden op de site van Boerenmaandag. Aangezien de rit door Nijkerk verreden wordt, is de kans groot dat de prachtige tractor-oldtimers dicht bij u langs komen. De moeite waard om dus langs de weg een kijkje te gaan nemen. Let op: In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar maar één defilé! De tractor-oldtimers zullen dit jaar alleen bij vertrek over het Plein defileren.

In de binnenstad kunt u genieten van een tweetal demonstraties van ‘De Puttense Boerendansers’.
Een paardentram verzorgt rondritten voor de bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen. Verder is er door de hele stad braderie en kunnen kinderen terecht bij de schminkstand van het Vakantiespektakel en bij de diverse attracties die her en der staan opgesteld.
Arjan van de Haar zal ook dit jaar als omroeper zijn stem gebruiken om de verschillende demonstraties bij u onder de aandacht te brengen.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de overzichtelijke site www.boerenmaandag.nl.


Oproep!
Boerenmaandag wordt georganiseerd door onder andere het vijfkoppige kerncomité. Momenteel zijn wij op zoek naar nieuwe en enthousiaste bestuursleden! Heeft u interesse? Neem gerust en vrijblijvend contact op met het secretariaat!