Agenda

Agrarisch Debat LAJK

Ons Boerenerf , Banendijk 5, Nederweert- Eind
466 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

11 maart 2015
20:00 uur
Ons Boerenerf , Banendijk 5, Nederweert- Eind
Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt
info@lajk.nl
06-14842143
Gratis

In aanloop naar de provinciale verkiezingen in Limburg organiseert het LAJK op woensdag 11 maart een agrarisch debat. Dit debat staat in het teken van de agrarische sector in Limburg en het beleid. Tijdens deze avond gaan politici met elkaar en met jullie in gesprek over actuele onderwerpen die voor jong agrarisch Limburg een belangrijke rol spelen.

Na een korte inleiding van het LAJK geven is het woord aan Jan Kuijpers. Ondernemer Jan Kuijpers vertelt over het familiebedrijf Kuijpers Kip en de ervaringen met de provinciale politiek. Tevens vertelt hij over de plannen wat betreft het Nieuw Gemengd Bedrijf. De politici vertellen hun visie in een `wereld draait door` setting. Vervolgens zal Vivian Lataster het debat leiden met de aanwezige politici.

De provinciale statenverkiezingen zijn op 18 maart. Een aantal besluiten die van belang zijn voor de land- en tuinbouw ligt in handen van de provincie! Daarom is het belangrijk dat onze provinciale politici goed op de hoogte zijn van wat er in de praktijk speelt en waar jij als jonge agrariër mee te maken hebt. Zorg dat je erbij bent om ook jouw stem te laten horen!

De volgende partijen hebben al toegezegd dat ze aanwezig zullen zijn: CDA, D66, Groen Links, PvdA, SP, VVD.