Agenda

Kennissessie Biggenopfok

MSD Boxmeer, Wim de Körverstraat 35, Boxmeer, Boxmeer
265 Varkenshouderij

Details evenement

07 december 2015
16:00 uur
MSD Boxmeer, Wim de Körverstraat 35, Boxmeer, Boxmeer
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
De kosten voor varkenshouders bedragen € 50,- per persoon. KPV-leden betalen € 25,-. Kosten periferie zijn € 135,- per persoon.
Hoe produceer ik goede kwaliteitsbiggen die goede vleesvarkens worden? Voldoet mijn bedrijf wat betreft randvoorwaarden? Welke voerstrategie heb ik daarvoor nodig? En welke vaccinaties? Tijdens de Kennissessie Biggenopfok die VarkensNET, KPV en Varkens.nl gezamenlijk organiseren op 7 december bij MSD in Boxmeer komt dit allemaal ter sprake.

De biggenproductie blijft stijgen en tegelijk vraagt mijn afnemer om kwaliteitsbiggen. Heb ik genoeg biggenplaatsen om 33 biggen van 25 kilo op 0,4 m2 te produceren? De biggengroei is met voeding en voerstrategie (aantal voeders, vreetplaatsen) flink te verhogen, stelt Albert Tirnmnerrnan, voerspecialist bij De Heus voeders. Voor een goede bigkwaliteit is het wel nodig dat de big het ook aan kan.

Een goede bigkwaliteit begint volgens Sonja Agten, dierenarts bij MSD, met een goed biestmanagernent. Vervolgens rnoet je kiezen tegen welke ziekten je de gespeende biggen gaat vaccineren. Vaccineren tegen elke ziekte kan niet en hoeft ook niet. Dat bespreken we aan de hand van de ingezonden bloeduitslagen.