Agenda

Paardenmarkt

Centrum van Hedel, Hedel (Gld)
478 Boerderij Academy, Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie, Evenementenhal

Details evenement

02 november 2015
Centrum van Hedel, Hedel (Gld)
Stichting Paardenmark Hedel
Bezoekers 0,- Entree per paard 4,-
De jaarlijkse paardenmarkt in Hedel wordt op 3 november 2015 gehouden. De paardenmarkt begint vroeg in de nacht en eindigt in de namiddag. De aanvoer van de paarden mag niet eerder dan 0:00 uur plaatsvinden. De handel komt vroeg in de nacht al vrij snel op gang.

De afgelopen jaren bedroeg het aantal paarden rond de 1800 en het aantal bezoekers ongeveer 40.000. Afhankelijk van het aantal paarden is de markt van Hedel, Elst (Gld) of Zuidlaren (Dr) de grootste van Europa. Er wordt geen entreegeld gevraagd voor het bezoeken van de markt. Toegang met paarden kost 4,- euro per paard.

In de Voorstraat, Blankensteijn, Molenstraat, Uithovensestraat (ged) en de Kon. Wilhelminastraat (ged) worden de paarden aangeboden voor de handel. Hier zijn ook vele marktkramen en verkoopwagens aanwezig die enerzijds diverse eet- en drinkwaren verkopen en anderzijds spullen aanbieden, speciaal voor het houden van paarden.

Van oudsher is er warenmarkt en kermis.