Agenda

Koie'n Kiek'n in Kaatsheuvel

Hoekje 14, Kaatsheuvel
299 Rundveehouderij

Details evenement

04 november 2015
13:00 uur
Hoekje 14, Kaatsheuvel
Bayern Genetik Nederland
06-13301075
0
Koei'n Kiek'n bij Sjef en Nel van Loon in Kaatsheuvel
Boeren willen steeds duurzamer werken. En daarbij is het fijn om eens bij een collega in de keuken te kijken. Sjef en Nel van Loon hebben op een heel bijzondere manier de gezondheid en de levensduur van hun veestapel verbeterd. Zij kruisen de Holstein koeien in met Fleckvieh. Dit veeras is bijzonder populair en bezig met een flinke opmars in Nederland. De dieren zijn zeer vruchtbaar. Dat levert goede resultaten op. Op woensdagmiddag 4 november zijn collega veehouders uitgenodigd om op het bedrijf aan Hoekje 14 te Kaatsheuvel van 13.00 uur tot 16.00 uur te kijken naar de koeien en met Sjef en Nel van Loon te praten over de resultaten. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.
Sjef en Nel van Loon hebben een melkveebedrijf met een eenvoudige bedrijfsvoering en hoge prestaties. De vruchtbaarheid van de koeien is erg goed en de melkproductie ligt boven de 9400kg melk per koe. De koeien zijn zelfredzaam en hebben een hoge levensduur. Dit komt door hun kracht en hun gezondheid. Dit betaald zich terug in lage dierenartskosten.
Op het bedrijf zijn de Fleckvieh kruisingskoeien te zien met hun prestaties. Volgend jaar stoppen Sjef en Nel van Loon met hun melkveehouderij vanwege het bereiken van de pensioensgerechtigde leeftijd en het ontbreken van een opvolger. Collega veehouders zijn van harte welkom om met eigen ogen te zien hoe de Fleckviehkoeien presteren.