Agenda

Kennissessie Dekmanagement

De Groene Campus, Scheepsboulevard 1 in Helmond, Helmond
265 Varkenshouderij

Details evenement

02 november 2015
16:00 uur
De Groene Campus, Scheepsboulevard 1 in Helmond, Helmond
VarkensNET, KPV en Varkens.nl
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
varkenshouders € 50,- per persoon, KPV-leden € 25,- periferie € 135,- per persoon
Insemineren optimaliseren

Hoe voer ik de zeugen optimaal rondom het insemineren, hoe ziet een optimaal ingerichte inseminatiestal eruit? Dat komt allemaal ter sprake in de Kennissessie Dekmanagement die VarkensNET, KPV en Varkens.nl gezamenlijk organiseren op 2 november 2015.

Met goed voeren moet je volgens Rick Königkrämer, teamleider bij Fransen Gerrits, al starten in de kraamstal. En daarbij blijft het niet. De eerste vier weken van de dracht zijn ook belangrijk. Zeugen moeten dan tegelijkertijd hun conditie kunnen opbouwen en zorgen voor de innesteling van de embryo’s. Daarover gaat hij met de deelnemers de diepte in.

Lei Timmermans, reproductiespecialist bij Topigs Norsvin, vraagt de deelnemers om foto’s mee te nemen van een pluspunt en een verbeterpunt in hun inseminatiestal. Aan de hand daarvan bekijkt hij samen met de deelnemers hoe een optimaal ingerichte inseminatiestal er uit moet zien. Dat blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig, weet hij uit ervaring. Vervolgens komt ter sprake hoe je aan de hand van het managementprogramma kunt zien hoe goed het gaat in de inseminatiestal.