Agenda

2e Symposium Hogere pluimveegezondheid Vlees

Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B)
694 Pluimveehouderij

Details evenement

14 mei 2014
13:30 uur
Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B)

14 mei: 2e symposium ’Hogere Pluimveegezondheid Vlees’ van Coppens diervoeding, Agrio, Belgabroed, Probroed & Sloot en Pluimvee (communicatie in België) met ondersteuning van Venco Campus, Kennismaker Pluimvee (HAS) en lector Ruud Zanders van het lectoraat Gezonde Pluimveehouderij (CAH).

Thema: ’Innovatie stuwt marge?’.

Locatie: Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-B).

Het symposium bestaat uit een middag- en een avondprogramma:
’s Middags (start 14.00 uur, ontvangst 13.15 uur) zijn er vier inleidingen over actuele onderwerpen. Sprekers: prof. Paul Iske (hoogleraar Maastricht University) over ’Redt innovatie de vleeskuikenhouder?’, Klaas Knol (vleeskuikenhouder in Westerhaar) over ’Rendeert de nieuwe weg?’, pluimveedierenarts Johan van Erum (Dierenartsenpraktijk Galluvet, Lummen, België) over ’Zijn entrococcen te bestrijden?’ en prof. Eddy Decuypere (hoogleraar KU Leuven) over ’Invloed broedproces op kwaliteit eendagskuikens’. Tussendoor presenteert Ruud Zanders (lector gezonde pluimveehouderij CAH Vilentum) de genomineerden voor de Pluimvee Innovatieprijs voor. Na het middagprogramma is er pluimvee-smikkelbuffet, reikt Zanders om 19.30 uur de Pluimvee Innovatieprijs uit, is er een Poultry Pitch en volgt om 20.00 uur een interactieve discussie met speciale gasten en aanwezigen in de zaal onder de noemer van ’De pluimveewereld draait door!’. Dit staat onder leiding van Felix Rottenberg (politicus en programmamaker). Aan tafel prof. Jeroen Dewulf (hoogleraar Universiteit Gent), Corrie Meijer (category-manager vlees en vis Jumbo supermarkten), René Welpelo (manager kwaliteit en informatie Plukon Food Group), Theo Hoen (bestuursvoorzitter Vencomatic) en Erik Helmink (directeur marketing Schippers Groep).

Doorlopend is er een bedrijvenbeurs.

Deelname aan het symposium is voor pluimveehouders gratis en kost voor niet-pluimveehouders €199.

Aanmelden: via info@vencocampus.com o.v.v. naam, bedrijfsnaam en adres.