Agenda

Informatieavond POV voor erfbetreders

Postillion Hotel, Europaweg 25 te Arnhem, Arnhem
313 Varkenshouderij

Details evenement

03 december 2014
20:00 uur
Postillion Hotel, Europaweg 25 te Arnhem, Arnhem
Producenten Organisatie Varkenshouderij
030-7555099
gratis

Informatieavond POV voor erfbetreders

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) organiseert een speciale informatiebijeenkomst voor organisaties uit de periferie en erfbetreders, over de Producenten Organisatie Varkenshouderij. Deze avond is op 3 december in het Postillion Hotel, Europaweg 25 te Arnhem. U bent welkom vanaf 19:30 en de bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Op deze avond zal het POV bestuur de organisaties uit de periferie en erfbetreders informeren over het belang van de POV voor de varkenshouderij. Erfbetreders  worden gevraagd de varkenshouders die zij bezoeken en nog geen lid zijn, te informeren over het belang van de POV en ze te overtuigen lid te worden van de POV.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is op 4 juli 2014 opgericht door en voor varkenshouders.NVV en LTO (ZLTO, LLTB en LTO Noord) ondersteunen en faciliteren de verdere inrichting. De POV is opgericht om de koppositie die we, als Nederlandse varkenshouderij, wereldwijd hebben te behouden, de positie van varkenshouders in de keten te versterken en om een deel van de huidige, collectieve Productschapstaken als varkenshouderij zelfstandig voor te zetten.

Deze ambitie sluit aan bij de gezamenlijke visie ‘Recept voor Duurzaam Varkensvlees’ (NVV, LTO, COV, Nevedi, Rabobank, ABN-AMRO bank en NAJK). De uitvoering gebeurt in goed overleg met de andere schakels in de varkensvleesketen o.a. in het Platform Varkensketen. De Nederlandse varkenshouderijsector wil eerst via de POV een sterk collectief neerzetten voor de primaire sector.

Pas als minimaal 50% van de varkenshouders zich aansluit bij de POV, kan de POV collectief taken uitvoeren voor de varkenshouderij. Taken die de POV 3x beter en 3x goedkoper kan uitvoeren dan de overheid.

De POV is krachtig en voortvarend ingericht. De POV heeft als doelstelling dat alle Nederlandse varkenshouders lid worden van de nieuwe vereniging. Een groot deel van de varkenshouders is al lid. Om nog meer leden te werven wil de POV erfbetreders vragen om varkenshouders te informeren over het belang van de POV en aan hen te overtuigen  lid te worden.

Samen staan we voor een sterke een Nederlandse varkenshouderij met een wereldwijde koppositie!

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze informatie avond door een email te sturen aan: info@producentenorganisatievarkenshouderij.nl.

Graag bij de aanmelding de naam van de organisatie en het aantal personen, inclusief de namen van deze personen, aangeven.