Agenda

HAS Business event: Monitoring voedselveiligheid in de diervoedersector

HAS Hogeschool, 's-Hertogenbosch
291 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

13 november 2014
12:45 uur
HAS Hogeschool, 's-Hertogenbosch
HAS Hogeschool Den Bosch
0627544673
geen

Op donderdag 13 november 2014 wordt het jaarlijkse HAS Business Event georganiseerd door de laatste jaar studenten "Bedrijfskunde en Agribusiness". Tijdens de parallelsessie van 12:45-14:00 staat "Monitoring voedselveiligheid in de diervoedersector" centraal.

De consument moet er van uit kunnen gaan dat het stukje vlees op zijn bord veilig geproduceerd is. De oorsprong van vlees begint al bij het oogsten van de grondstoffen op nationaal als internationaal gebied. Vanaf dat moment totdat het vlees verpakt in de winkel ligt zijn er vele stappen in het productieproces doorlopen. De boeren en consumenten staan er niet voldoende bij stil dat dit invloed heeft op de kwaliteit en veiligheid van de dagelijkse maaltijd. Er moet daarom al in het begin van de keten rekening gehouden worden met voedselveiligheid en de daarbij behorende controles en protocollen. Monitoring van de diervoedersector is daarom vanaf het begin van de sector belangrijk. Tot waar kunnen er controles uitgevoerd worden, vanaf waar moet daarmee begonnen worden, hoe kunnen problemen voorkomen worden en wie moet deze controles uitvoeren zijn vragen die hierbij belangrijk zijn.

Daarnaast maken boeren tegenwoordig steeds vaker eigen voer. Dit is risicovoller voor de kwaliteit en veiligheid van het voedsel doordat er geen voedselverwerker aan te pas komt die deze controles al voor de boer heeft gedaan. De boer moet hierdoor zelf garant staan voor de veiligheid van zijn eigen diervoeders. Hoe speelt de agrarische sector in Nederland daar op in en wat voor gevolgen heeft dit voor de boer. Tijdens deze sessie op 13 november komen al deze aspecten aanbod, zowel interessant voor de voerproducenten, boeren als de consumenten.

Gastsprekers tijdens deze parallelsessie zijn:
- Ine Katerbarg: kwaliteitszorg de Heus
- Antoine Dijkhoff: specialist sector varken de Heus

Aanmelden voor deze parallelsessie kan via: http://www.hashogeschool.nl/businessevent2014