Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenAchtergrond

€?3 miljoen voor precisiebemesting in Brabant

Noord-Brabant stelt € 3 miljoen subsidie beschikbaar voor boeren die investeren in precisiebemesting, beter bodembeheer of wasplaatsen.

Doel is om de waterkwaliteit te verbeteren. Daarnaast gaat er nog € 2 miljoen naar boerenbedrijven die gelegen zijn in het Natuurnetwerk Brabant en die willen verplaatsen.

Van de € 3 miljoen voor waterkwaliteit is een derde beschikbaar voor het tegengaan van erfemissies. Twee derde van het geld is voor beter bodembeheer en precisiebemesting. Investeringen die in aanmerking komen zijn onder meer machines voor rijenbemesting met een rijenafstand van tenminste 50%, systemen voor het digitaal meten van opbrengsten op oogst- en rooimachines en werktuigen voor niet-kerende grondbewerking.

Ondernemers kunnen de subsidieaanvraag voor de investeringen in waterkwaliteit indienen van 4 juni tot en met 16 juli. De aanvragen voor de verplaatsing van de bedrijven kunnen zij pas later ingedienen: van 1 oktober 2018 tot 14 januari 2019.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin