Home

Achtergrond 1030 x bekeken

Zuiglammeren noteren lager

De notering van zuiglammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden met €5 per lam verlaagd. De prijs komt daarmee uit op €125 per lam, wat alsnog een flinke prijs is. Het aanbod zuiglammeren was niet heel groot en vormde ongeveer de helft van het totale aanbod.

Hoewel het aanbod bij de zuiglammeren niet groot was, kon dit niet voorkomen dat de prijs zal dalen, de vraag naar zuiglammeren is namelijk nog kleiner. Veel van de consumenten die lamsvlees eten zijn momenteel op vakantie, wat leidt tot een kleine vraag. Ook lag de notering van de veemarkt op een hoog niveau die niet helemaal paste bij de gemiddelde prijs die voor de lammeren betaald werd.

In verhouding tot het aanbod bij de lammeren was het aanbod slachtschapen juist groot. Omdat de vraag naar slachtschapen goed is kon de prijs van de schapen dan ook stabiel blijven op maximaal €130 per schaap.

Offerfeest

Voor de komende weken wordt een stabiele prijs met een kleine vraag naar lammeren verwacht. Eind augustus kan de vraag naar ramlammeren voor het Offerfeest echter oplopen en wie weet zit er dan een plusje in voor de ramlammeren, die tegen die tijd ook weer apart genoteerd worden.

Prognose: stabiele prijs.


Of registreer je om te kunnen reageren.