<em>Foto: Roel Dijkstra</em> AlgemeenAchtergrond

Van Dam: natuurbescherming integreren in rendabele landbouw

Hoe beter de landbouw in staat is om de landbouw te verduurzamen, hoe beter de sector hiervan internationaal kan profiteren. Duurzaamheid en biodiversiteit is een internationaal vraagstuk

Dat zei Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, woensdag 23 maart tijdens een debat over de natuur in de Tweede Kamer. Van Dam ziet het als een uitdaging om in een klein land als Nederland natuurbescherming en biodiversiteit te integreren in een rendabele landbouw.

Meer ingrijpen van overheid

PvdA-Kamerlid Henk Leenders vroeg Van Dam om meer ingrijpen van de overheid en er zo voor te zorgen dat de landbouw en natuur minder met de rug tegen elkaar staan. Leenders vindt dat het slecht gaat met de biodiversiteit en de natuur op het platteland. De landbouw vormt een grote bedreiging, vindt het Kamerlid. Hij vroeg daarom de staatssecretaris welke maatregelen de overheid kan nemen om natuurbeheer en landbouw beter samen te laten gaan en om kennis van boeren bij wie het goed gaat beter te delen.

Van Dam zei dat verduurzaming en natuurbeleid beter worden geborgd door in het agrarisch onderwijs meer aandacht te hebben voor natuurbeheer en door een betere samenwerking bij natuurbeheer in het veld.

Beheer
WP Admin