Home

Achtergrond 1013 x bekeken

'Nederlandse vleessector verdient meer waardering'

De Nederlandse vleessector krijgt lang niet altijd de waardering die het verdiend, terwijl het een pijler onder één van de Nederlandse topsectoren is, zegt COV-voorzitter Jos Goebbels.

Dat is één van de boodschappen van Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 4 februari in Utrecht.
De COV-voorman stelt dat vlees inmiddels de grootste productgroep in de Nederlandse foodexport is en dus een belangrijke economische speler. Volgens hem is vlees een bedrijfstak die ook steeds vaker positief wordt geapprecieerd.

Kortere ketens en verbeterde kwaliteitssystemen

Goebbels benadrukt dat COV samen met partners in de keten zich sterk heeft gemaakt voor kortere ketens. Daarnaast zijn de kwaliteitssystemen verbeterd, is de integriteit in de keten verder bevorderd en geborgd, en loopt er een programma rond de naleving van de cao. Ook de introductie van meer duurzaamheidsconcepten in de markt laat Goebbels niet onvermeld.

Collectieve inkoopeisen voor veehouders

Tijdens de COV-jaarvergadering worden voorstellen besproken rond collectieve inkoopeisen voor de leveranciers (dierhouders). Ook het bouwen van een database in verband met de verplichte microbiologische monstername komt aan bod.

Of registreer je om te kunnen reageren.