Foto: Ton Kastermans AlgemeenAchtergrond

Henny Swinkels

Lobbyend en reizend bedrijfsgezicht

[([002_359_IMG_tkf403780a_inzet.jpg]:inzetmiddel)]

Functie: directeur corporate affairs VanDrie Group Nevenfuncties: bestuurder Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV), bestuurder van de Stichting Branche-organisatie Kalverhouderij (SBK), lid db International Meat Secretariat (IMS)Geboortejaar: 1950

Hennie Swinkels blijft het gezicht naar buiten van de VanDrie Group, en van de familie VanDrie. René van Drie trekt achter de schermen aan de touwtjes, maar dat ziet de buitenwereld niet. Die komt Hennie Swinkels tegen, vrijwel overal. Sinds kort mag hij VanDrie en de Nederlandse vleeswereld ook vertegenwoordigen in het International Meat Secretariat, waar de vleesreuzen van deze aarde elkaar ontmoeten.

Meer verantwoordelijkheden voor Swinkels

Voor de kalfsvleessector was 2016 niet gemakkelijk, ook voor Van Drie niet, maar de familie wist de belangen toch te versterken. Was het niet via de VanDrie Group, dan wel via investeringvehikel Fratelli Investments. Dat kocht een belang in Struik Foods, wat ook de deur openzet voor extra kalfsvleesverkopen. Ongetwijfeld volgen nog meer investeringen van de fratelli Van Drie. Dat betekent nog meer verantwoordelijkheden voor Swinkels.

Meer kalfsvlees naar Amerika

Ondertussen word weer kalfsvlees verkocht op de belangrijke VS-markt. Dat geeft zicht op verdere groei.

Aan de aanvoerkant is VanDrie druk om meer kalveren van dichtbij op te zetten. Dat betekent minder risico van dierziekten en stelt het bedrijf minder bloot aan kritiek op ver transport en dierenwelzijn.

Beheer
WP Admin