Home

Achtergrond 988 x bekeken

Goede handel in lammeren

De handel in lammeren verloopt goed bij een niet al te groot aanbod. De prijs van de lammeren kon dinsdagochtend 4 oktober op de veemarkt in Leeuwarden dan ook stabiel blijven. Ramlammeren noteerden tot maximaal €140 voor de zwaarste exemplaren.

De prijs van de lammeren ligt hiermee €10 hoger dan vorig jaar. Ook bij de lichtere lammeren is er een groot prijsverschil; de lammeren tussen 22 en 25 kilo brengen €15 per dier meer op dan een jaar geleden. Bij de ooilammeren is er vooralsnog geen prijsverschil met vorig jaar, de ooilammeren brengen maximaal €105 per dier op.

Stroeve handel slachtschapen, notering zakt €5

Bij de slachtschapen verliep de handel dinsdagochtend wat stroever en werd er minder voor de schapen geboden. De notering werd verlaagd met €5 per schaap naar maximaal €130 per dier. Ook in de voorgaande jaren daalde de prijs van de slachtschapen in deze periode; vaak hield de prijsdruk dan een paar weken aan.

Goede lammerhandel verwacht

Voor de komende weken wordt een goede handel in lammeren verwacht, het aanbod blijft naar verwachting niet al te groot. De prijs van de slachtschapen kan nog even iets onder druk blijven staan maar er wordt geen grote prijsdaling verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.