Home

Achtergrond 868 x bekeken

Wolvee: groot aanbod, prima prijzen

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend in Leeuwarden op 1.477 stuks. Dit zijn 682 meer dan vorige week.

Handelaren hadden gezien dat de markt vorige week wat vriendelijker gestemd was en brachten daarom wat extra dieren mee.

Stabiele prijs

Hoewel het aanbod groot was ten opzichte van de afgelopen weken, had het niet al te veel invloed op de prijzen. Alleen bij de ramlammeren was er wat prijsdruk. Toch werden er ook een aantal koppels van goede, zware ramlammeren verkocht voor prijzen boven de notering. Gemiddeld bleef de prijs daarmee op zijn plek en de notering ook. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €127,50 op.

Gemakkelijkere afzet

De handel in ooilammeren was duidelijk beter dan die van de ramlammeren. De vraag naar de lammeren vanuit het buitenland trekt wat aan, waardoor de afzet gemakkelijker verloopt. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €95 per kilo op. Slachtschapen van eerste kwaliteit konden een prijsstijging bijschrijven van €5 per stuk naar maximaal €120.

Prijs kan stijgen

Handelaren hopen dat de prijs van lammeren nog wat aantrekt, deze maand. Gezien de aantrekkende vraag naar ooilammeren vanuit Frankrijk, kan de prijs van deze dieren nog wel eens wat stijgen.

Voor de ramlammeren is het aanbod belangrijk; groeit deze niet te veel en trekt de vraag iets aan, dan kan de prijs ook wel een stapje omhoog maken. Blijft het aanbod aan de grote kant voor de vraag, dan is stabiel het hoogst haalbare.

Prognose: ooilammeren duurder.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.