Home

Achtergrond 1130 x bekeken

Louise Fresco

Een roerganger met rede.

Functie: bestuursvoorzitter Wageningen UR
Nevenfuncties: niet-uitvoerend bestuurder Unilever, lid van de KNAW, lid Koninklijke Zweedse Academie voor Landbouw en Bosbouw, lid Franse Académie d'Agriculture, corresponderend lid Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen België, adviesraad Amerikaanse World Food ­Prize, lid strategische commissie OCP Group Marokko, ­'s werelds grootste fosfaatexporteur
Geboortejaar: 1952

De invloed van Louise Fresco laat zich niet onderschatten. Ze leidt één van de meest prestigieuze landbouwuniversiteiten wereldwijd. Een universiteit die mede aan de basis staat van het ongekend hoge kennis- en kundeniveau van Nederlandse boeren, tuinders en agribusiness.

Als niet-uitvoerend bestuurder van Unilever spreekt ze regelmatig met de top van één van de grootste levensmiddelenconcerns wereldwijd.

Derde plaats wereldwijd in categorie land- en bosbouw

Fresco mengt zich als vanouds in het maatschappelijke debat over honger, gezonde voeding, dierenwelzijn en ecologisch verantwoorde landbouw.

Met Wageningen UR lijkt het goed te gaan. Fresco hield beter dan gedacht onderzoeksbudgetten op peil. En Wageningen scoort, op de ranglijst van Times Higher Education op de achttiende plaats, qua levenswetenschappen. In de meer specifieke QS World Rankings op de derde plaats wereldwijd in de categorie land- en bosbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.