Home

Achtergrond 2088 x bekeken

Frits van Eerd

‘Fast Frits’ neemt gas terug.

Functie: CEO Jumbo Supermarkten
Geboortejaar: 1967

Frits van Eerd geeft leiding aan de tweede grootste supermarktketen van Nederland. Jumbo Supermarkten telt inmiddels 580 supermarkten en enkele hypermarkten. Het openen van nieuwe hypermarkten levert een aantal boeren die direct gaan leveren meer marge op. De geelzwarte keten loopt echter niet meer zo snel in op concurrent en nummer één Albert Heijn. Laatstgenoemde ligt nog altijd 270 winkels en zo’n 20 procent in marktaandeel voor en slaat een grote slag door het Belgische Delhaize over te nemen. De vraag is of Jumbo bestand zal zijn tegen het Zaandammer geweld in 2016.

Online uitdaging

Niet alleen krijgt Albert Heijn door het samengaan met Delhaize meer inkoopmacht, het wordt ook aantrekkelijker voor leveranciers. Een concept dat bij het hele fusiebedrijf kan worden neergezet, is al snel levensvatbaarder dan bij Jumbo alleen. Daar komt nog een tweede uitdaging bij: online. Albert Heijn opende al een online verkoopplatform in China en lijkt met Bol.com goud in handen te hebben. Jumbo heeft één groot voordeel: eigenaar de Van Eerd-familie is minder inhalig dan de aandeelhouders van de concurrent.

Van Eerd zelf heeft er in elk geval vertrouwen in. De racefanaat zal na een jaartje rust terugkeren tussen de brullende motoren, en starten in de 24-uurs race van Le Mans.

Of registreer je om te kunnen reageren.