Home

Achtergrond 1630 x bekeken

Bert Jansen

Yes, met Bert we can!

Functie: CEO Avebe
Nevenfuncties: voorzitter Raad van Commissarissen 
The Greenery, bestuurslid Dutch Biorefinery Cluster, bestuurslid VNG-VNFG, bestuurslid FNLI
Geboortejaar: 1959

Bert Jansen (1959), hoogste baas van zetmeelcoöperatie Avebe, lijkt te slagen in zijn uitdagende missie. De coöperatie staat bekend als lastig bestuurbaar. Maar sinds zijn aantreden in 2008 gaat het bergopwaarts. De laatste vier boekjaren realiseerde Avebe een prestatieprijs boven de € 75 per ton aardappelen. Dat is voor de coöperatie ongekend. Terwijl Avebe de laatste drie boekjaren de subsidie uit Brussel moet missen. Die was in 2011/2012 nog goed voor € 14 miljoen aan inkomsten.

Op eigen benen

Vóór 2008 kampte Avebe met een geschiedenis van tegenvallers en mislukkingen. Met Jansen aan het roer laat Avebe zien dat het bedrijf op eigen benen kan staan en dat een goed bedrijfsresultaat kan worden geboekt met zetmeel en aardappeleiwit.

In 2013 breidde Jansen zijn tentakels uit naar de groenteteelt, als voorzitter van de raad van commissarissen van The Greenery. Dat groentehandelsbedrijf staat er slecht voor, net als Avebe aan het begin van deze eeuw. Maar Jansen gaf in november de brui aan zijn functie bij The Greenery. Hij was het niet eens met de visie van de telers binnen de raad van commissarissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.