Home

Achtergrond 4915 x bekeken laatste update:23 dec 2013

Jan Anker (1975)

Nuchtere kaashandelaar met ambitie.

Kaashandelaar Jan Anker heeft ondernemingszin voor tien. In enkele jaren wist hij zijn onderneming dankzij een groot aantal overnames en een mooie fusie uit te bouwen tot een miljardenbedrijf. Nu bouw hij een eigen kaasfabriek in Heerenveen, en terwijl hij nog aan het bouwen is, wordt al gewerkt aan uitbreiding. En hij is vast nog niet klaar. Tussen de beslommeringen rondom Heerenveen door, opende hij onlangs ook nog een kaassnackbedrijf in Woerden.

De gevestigde zuivelbedrijven vinden het niet altijd leuk wat Anker doet, maar hij gaat door, zijn eigen plan trekkend. Komt de nood aan de man, dan kan hij terugvallen op strategisch partner Fonterra. Die biedt hem overigens ook extra commerciële kansen.

Een typische vergadertijger, zoals veel van zijn zuivelcollega's, is Anker niet. Hij is een doener en een man van weinig worden. De boeren verstaat hij wel en zij hem blijkbaar ook.

FUNCTIE

• CEO A-ware Food Group

Of registreer je om te kunnen reageren.