Home

Achtergrond 1358 x bekeken laatste update:23 dec 2013

Elbert Dijkgraaf (1970)

Landbouwvriendelijk en goed voorbereid politicus.

Sinds het vertrek van Bas van der Vlies uit Den Haag in 2010 landbouwwoordvoerder SGP in de Tweede Kamer. Elbert Dijkgraaf verschijnt altijd goed voorbereid aan de microfoon, spreekt met humor en is bedreven in het parlementaire spel; kortom hij bezit alle kwaliteiten van een goed politicus. De bijzonder hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam acht een sterke agrarische sector van groot belang en komt daarom altijd op voor de belangen van boeren en tuinders. Het knellende mededingingsbeleid en belemmerende natuurregels uit Brussel zijn twee van de voornaamste stokpaardjes van Dijkgraaf. Bij stemmingen in de Tweede Kamer schaart zijn SGP zich vaak bij de twee andere 'landbouwvriendelijke' fracties, VVD en CDA. In 2010 werd Dijkgraaf door lezers van NRC Handelsblad verkozen tot het beste nieuwe Kamerlid.

 

FUNCTIE

• Tweede Kamerlid SGP

NEVENFUNCTIES

• bijzonder hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, columnist voor het Nederlands Dagblad, lid Raad van Toezicht Christelijke Hogeschool Ede

Of registreer je om te kunnen reageren.