Home

Achtergrond 1336 x bekeken 1 reactie

Goed oogstweer, maar mestprijzen stabiel

Door het droge weer van afgelopen week is er door heel Nederland veel tarwe en gras geoogst. Alhoewel de meeste drijfmest al is ingezet in het voorjaar, wordt deze periode gebruikt om de mestputten leeg te maken.

Uitrijden mag op graspercelen en bouwland (mits er een groenbemester is ingezaaid) tot 1 september. Als het droge weer aanhoudt zal er nog veel mest worden afgezet. De putten zijn namelijk nog niet leeg omdat veel veehouders lang hebben gewacht om de mest af te voeren. De afvoerprijzen zullen nagenoeg stabiel blijven, zo verwachten mesthandelaren. De tijd is te kort om nog een grote daling in de prijzen te zien. Volgens de mestnoteringen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders zijn afvoerprijzen in de meeste regio’s vrij stabiel gebleven in de afgelopen weken.

 

Prognose: prijs stabiel.

Eén reactie

  • drientje

    En wat mogen die stabiele prijzen dan wel zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.