Home

Achtergrond 336 x bekeken

Bestuurder peilt via LinkedIn mening over Oostvaarderwold

Zeewolde – Gedeputeerde Marco Witteman van de provincie Flevoland heeft op de website LinkedIn een discussiegroep geopend met als titel ’Toekomst Oostvaarderswold’.

Witteman vroeg maandag op zijn weblog geïnteresseerden om hem te helpen kiezen uit drie toekomstscenario’s voor het gebied. Op dinsdagmiddag waren 23 reacties geplaatst in de discussiegroep.
Na de vernietiging van het inpassingsplan Oostvaarderswold door de Raad van State heeft Witteman van Provinciale Staten van Flevoland een maand de tijd gekregen om een nieuw plan voor het gebied te ontwikkelen. Witteman overweegt het gebied weer helemaal een agrarische functie te geven.
Een andere mogelijkheid is dat het gebied weer een agrarische functie krijgt, maar beperkte ruimte overblijft om natuurcompensatie aan te leggen voor projecten waarbij elders in de provincie natuur verloren gaat. Een derde optie is dat alle aangekochte gronden in natuur worden omgezet en overige boeren hun bedrijf voortzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.