Home

Achtergrond 939 x bekeken 3 reacties

Euribor stabiel laag

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van drie maanden lijkt te stabiliseren op ongeveer 0,195 procent. Van een diepe daling is geen sprake. De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, is bij een looptijd van zes maanden ligt op circa 0,37 procent. De rentetarieven staan sinds november onder druk.

De rentes liggen nu lager dan in de Verenigde Staten en Japan. Laatstgenoemde verlaagde de rente al tot bijna 0 in de jaren 90 en hervond nimmer genoeg groei de rente weer te verhogen. Het is een nachtmerriescenario voor de Europese Centrale Bank. De bank zelf hanteert bij kredieten aan banken een historisch lage rente om de economie te stimuleren.

Banken rekenen erop dat de Euribor drie maanden naar 0,3 procent stijgt wanneer de economie volgend jaar voorzichtig aantrekt. Voor 'normale' rentetarieven van pakweg 4 procent zoals voor de crisis gebruikelijk hoeft de lener de komende twaalf maanden niet bevreesd te zijn.
Prognose: de rente is stabiel.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Hier klaagt gen boer over!

 • harrie weusthuis

  Nou ik anders wel, dit word door de RABO anders uitgelegd.
  Moeten eerst zelf nog gaten vullen zeker.
  Gaat hun klanten kosten.
  Zoek al naar wat anders.
  Als ik hun aanbieding zo bekijk???

 • Mels

  Gelul over crisis toeslag risico toeslag enz enz,ik antwoord dan dat ik geen crisis heb en er ook geen last van heb en niet de zakkenvullers met een stropdas nog meer hun zakken wil vullen.Ze moeten maar es wat minder kosten maken dunkt me.Hoop dat het over anderhalf jaar nog zo is dan ben ik weer aan de beurt voor nieuwe rentes,hoera(voorzichtig)

Of registreer je om te kunnen reageren.