Home

Achtergrond 1096 x bekeken

Slachtschapen blijven flink aan de prijs

De aanvoer van schapen en lammeren op de veemarkten ligt op ongeveer hetzelfde peil als vorig jaar. De prijs is echter veel hoger.

Vooral slachtschapen brengen aanzienlijk meer op dan in januari 2011, tot ruim € 20 per stuk. Er is al vanaf de zomer een gering aanbod van deze categorie beschikbaar en het is nu seizoensmatig nog verder gekrompen. Ook de ooilammeren en de jongere rammen zijn duurder dan een jaar geleden.

Op de veemarkt in Leeuwarden zijn dinsdag de noteringen voor slachtschapen en ooien blijven staan op het hoge niveau. De schapen vanwege genoemd krap aanbod, de ooien lopen weer wat vlotter weg voor de export naar Frankrijk. Rammen zijn iets lager genoteerd. De gebruikelijke prijsdaling na het Offerfeest in november is bescheiden gebleven, maar als gevolg van moeizame afzet van vlees in januari, een algemeen verschijnsel, worden ze nu goedkoper.

Prognose: rammen goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.