Home

Achtergrond 262 x bekeken

Slachterijen vinden rosévleeskalf te duur

Kalverslachterijen proberen de inkoopprijzen van rosévleeskalveren te drukken. Zij vinden de dieren te duur ten opzichte van de opbrengst van hun vlees en lijden zodoende verlies op het slachten ervan.

Zij moeten die beesten in de meeste gevallen op de vrije markt inkopen, omdat ze niet allemaal onder contract staan bij de kalfsvleesintegraties. Door de dieren goedkoper binnen te krijgen, proberen zij hun verlies te drukken.

Door een groot aanbod van jonge rosévleeskalveren daalt de prijs van de dieren volgende week met 7 cent naar € 4,00 tot € 4,05 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 0,40 per kg meer dan een jaar geleden. Oude dieren noteren onveranderd op € 3,80 tot € 3,85 per kilo. Dat is € 0,55 per kilo meer dan begin 2011.

Het aantal geslachte jonge rosévleeskalveren lag in de eerste week van dit jaar op 3.539 stuks. Er kwamen in die week 2.002 oude rosékalveren aan de haak.

Prognose: prijs daalt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.