Home

Achtergrond 352 x bekeken

Prijzen vochtige voeders staan onder druk

De handel in vochtige voeders voor rundvee loopt rustig door.

De prijzen staan licht onder druk en daar lijkt komende weken nog geen verandering in te komen. De vraag is wat minder dan in de afgelopen weken terwijl het aanbod gewoon doorloopt. Daardoor staan de prijzen van producten als bierbostel, aardappelvezels en aardappelsnippers licht onder druk. De verwachting is dat er na 1 maart meer voeraardappelen beschikbaar komen waardoor de markt flink kan worden opgeschud. De druk op de prijzen zal naar verwachting verder toenemen.

De prijzen van stro en hooi zijn redelijk stabiel te noemen. Met het aanbod lijkt het voorlopig wel goed te zitten, al is de aangeboden kwaliteit wisselend. Opvallend is dat ook in Noord-Nederland meer stro beschikbaar komt. Het lijkt erop dat er tot en met oud en nieuw aardig wat stro is vastgehouden, met het oog op de oplopende prijzen. Aangezien de prijzen naar verwachting niet verder gaan oplopen en de tijd zo langzaamaan begint te dringen wordt er meer stro op de markt gebracht.

De handel in mais verloopt nog steeds erg rustig. De prijzen liggen dan ook nog steeds op een hoog niveau rond de 60 euro per ton.

Prognose: prijzen staan onder lichte druk,

Of registreer je om te kunnen reageren.