Home

Achtergrond 486 x bekeken

Aardappelvezels euro in prijs gestegen

De handel in ruwvoer en vochtige voeders loopt rustig door. Van grote prijswijzigingen is geen sprake.

Alleen de aardappelpersvezels zijn een euro per ton in prijs verhoogd naar 29 euro per ton.
Komende dagen wordt de laatste perspulp uitgeleverd. Voor een aantal veehouders lijkt dit nieuws ondanks eerdere aankondigingen als een verrassing te komen. De industrie twijfelt of aan alle bestellingen kan worden voldaan. Voor een aantal veehouders die de pulp al in mei of juni hebben besteld kan dat een tegenvaller betekenen.

De handel in aardappelvezels loopt goed door. De prijs is wat verhoogd, maar dat is niet ongebruikelijk voor de tijd van het jaar. Een aantal veehouders bouwt komende weken nog een zomervoorraad op. Naar verwachting wordt de aardappelvezelcampagne in de eerste of tweede week van maart afgerond.

De vraag naar bierbostel lijkt wat af te nemen. Dat zou binnenkort tot een prijsdaling kunnen leiden.
De handel in tarwegistconcentraat loopt over het algemeen goed door. Wel zou het verkopers wat meer moeite kosten om het nieuwe tarwegistconcentraat Bergapro, dat sinds november 2011 wordt geproduceerd bij Cargill in Bergen op Zoom, aan de man te brengen.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.