Home

Achtergrond 372 x bekeken

Omvangrijke schade Texas door branden en droogte

Houston – Een brandende paal van een omheining bij Bastrop, in Texas resteert als stille getuige na bosbranden in deze staat van de Verenigde Staten.

De Texaanse landbouw lijdt omvangrijke schade als gevolg van bosbranden en droogte. De Texaanse A&M Universiteit heeft berekend dat de schade oploopt tot meer dan 5 miljard dollar (ongeveer 4 miljard euro). Een groot deel van de katoenoogst is verloren gegaan of is niet tot wasdom gekomen, door het extreem droge weer. Foto EPA

Kalisz – Een windhoos heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor veel schade gezorgd bij tomatentelers in het belangrijkste tuinbouwgebied van Polen rondom de stad Kalisz. Dat meldt teeltadviseur Peter Klapwijk van Greenq. Het bedrijf heeft veel contact met Poolse tomatentelers. ”Er zijn daken van de kassen gewaaid en er is veel sprake van stroomuitval.” Hij schat in dat de schade aanzienlijk zal zijn, omdat veel telers niet verzekerd zijn tegen productuitval.
Foto ANP

Schade in Poolse tomaten na windhoos.
Foto ANP

Een windhoos veroorzaakte veel schade rondom de Poolse stad Kalisz.
Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.