Home

Achtergrond 158 x bekeken

Groot aanbod houdt uienmarkt in wurggreep

De uiennoteringen konden dus toch nog lager, getuige de laatste notering van Emmeloord voor zaaiuien afland à € 1,50 tot € 2,50 per 100 kilo.

De hoeveelheden die de afgelopen week konden worden gerooid dankzij het droge, zonnige weer, zijn respectabel.

De kwaliteit van de uien loopt sterk uiteen. Dat zal bij het huidige beperkte exportvolume nog problemen gaan opleveren met inschuren. Boeren weten dat ze van hun overtollige tonnen uien slecht afkomen en trachten extra opslag te creëren. Niettemin drukt groot aanbod verder op de baalprijs, die neigt naar 6 euro. Droog uit de schuur kent nog steeds geen noteringen, vanwege onvoldoende transacties. Het is kenmerkend voor de situatie.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.