Home

Achtergrond 247 x bekeken

Uienhandel blijft rustig, vraagtekens bij kwaliteit

Het uienseizoen begint rustig. Emmeloord heeft de eerste notering op het bord gezet: 6 tot 8 euro per 100 kilo zaaiuien.

Dat is een weinig spectaculair begin. De stemming wordt dan ook omschreven als rustig. Dit komt doordat het gewas overal wel groeit. Er is dus geen reden tot paniek bij de handel. Veel hogere prijzen zouden niet logisch zijn, ook gezien de matige vraag uit het buitenland. Deze blijft redelijk beperkt tot Afrika. De eerste zaaiuien zijn van het land, wat de plantuienhandel in de weg zit. Plantuien zijn immers lastiger te sorteren, maar er worden er veel van binnengereden in het Zuidwesten.

Een ander probleem is het vocht dat in de halzen van zaaiuien staat na de vele regen van vorige week. Dit leidt tot wantrouwen aan koperszijde.

Prognose: prijs stabiel tot dalend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.