Home

Achtergrond 438 x bekeken

Op aardappelmarkt lijkt bodem bereikt

Fritesfabrieken in Nederland hebben voldoende aan contractaardappelen, terwijl vanuit exportmarkten vrijwel geen vraag is.

Fritesfabrieken in Nederland hebben voldoende aan contractaardappelen, terwijl vanuit exportmarkten vrijwel geen vraag is. Vorig jaar was een enorme vraag uit Rusland de belangrijke prijsmaker. De vrije aardappelen noteren dus laag. De Belgapom notering voor fritesgeschikte vroege aardappelen zakte afgelopen week van 4 naar 3 euro per 100 kilo.

De bodem lijkt wel bereikt, aldus bronnen in de handel. In België gaan aardappelen voor twee kwartjes minder als veevoer van de hand. Het seizoen voor vroege aardappelen begon nog met 13 euro per 100 kilo en vorig jaar werd omstreeks deze tijd nog € 17,50 betaald. De lage prijzen zullen waarschijnlijk ook in de volgende contracten zichtbaar zijn.

Ook op de termijnmarkt in Frankfurt worden lage prijzen genoteerd. Het aprilcontract daalde van ruim 8 euro vorige week tot slechts € 7,70 nu.

Prognose: prijshoudend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.