Home

Achtergrond 199 x bekeken

Aardappelmarkt wacht even af

Aardappelen van de oude oogst zijn deze week alleen nog genoteerd door de telersbeurs Emmeloord, voor 9 tot 12 euro.

Daarmee is de kous voor het seizoen 2010/2011 af. Ook VTA zette geen prijs meer, vanwege te geringe handel. Hooguit richting droogindustrie gaan er nog restanten van de hand, voor naar schatting 6 tot 8 euro.

De aardappelmarkt is wat de prijsvorming betreft in een rustige periode gekomen. De verwerkende industrie bedient zich voorlopig met partijen op contract geleverde vroege aardappelen. Van vrije handel is nauwelijks sprake. De Belgische noteringen voor vroege fritesgeschikte aardappelen daalden met € 1,50 (PCA/Fiwap) en € 1,75 (Belgapom) per 100 kilo.

De stemming zal er pas weer in komen bij de overschakeling op de middelvroege aardappeloogst. Uitgaande van de proefrooiingen in België zijn de te verwachten volumes niet overdadig. Voor de hoofdoogst wisselt de stemming met het weer. De termijnprijs voor het aprilcontract 2012 hangt rond 13 euro.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.